Cataif turcesc

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g tăieţei speciali pentru cataif (se poate folosi o fidea fină)
  • 300 g unt
Pentru sirop
  • 250 ml apă
  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 ceasca zeamă de lămâie
  • 1 lingurita coajă de lămâie
Pentru crema de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 2 ouă
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 3 linguri unt
  • 125 g zahăr
  • coajă de lămâie

Mod De Preparare

Cataiful turcesc – un desert extrem de dulce și aromat, ușor de făcut, cu un aspect spectaculos. Fă-l, după cea mai simplă rețetă, asta.

Pune 400 g de tăieţei într-o tavă, iar pe deasupra presară bucăţi de unt. Dă-i la cuptor până ce tăieţeii se rumenesc.

Între timp, prepară siropul. Amestecă toate ingredientele şi pune să fiarbă până se topeşte zahărul. Când se răceşte puţin blatul de tăieţei (nu trebuie să fie rece, dar nici fierbinte) se pune deasupra siropul.

Până se răceşte blatul, se pun la cuptor cu unt tăieţeii rămaşi. Se prepară crema de vanilie: se amestecă laptele cu amidonul, după care se adaugă ouăle bătute bine cu zahărul, untul şi coaja de portocală.
Pune compoziţia pe baie de abur. Între timp, scoate tăieţeii de la cuptor şi stropește-i şi pe ei cu sirop. Întinde crema peste primul blat de tăieţei, iar pe deasupra se pune cel de-al doilea blat de tăieţei.

Presară niște fistic mărunțit deasupra, lasă un pic la răcit și servește-l.