Cea mai ușoară rețetă de pate de pui

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g de ficat de pui
  • 250 g ceapă
  • 100 g unt
  • 12 boabe de piper negru
  • 1 pahar mic de vin fortificat sherry
  • 1 crenguță de cimbru
  • un vârf de cuțit de piper măcinat
  • un praf de sare

Mod De Preparare

Pateul de pui poate fi făcut cu usurință în casă. În acest fel ne asigurăm că produsul nu conține conservanți și aditivi. Rețeta noastră e cu adevărat simplă, prepararea în sine durează circa 20 de minute.

Cum se prepară cel mai simplu pate de pui

  1. Ficățeii de pui se spală, se curăță și se usucă. Ceapa se taie în cubulețe.
  2. Untul se topește într-o tigaie. După topirea acestuia se prăjește ceapa la foc mic până ce devine transparentă.
  3. Peste ceapă se adaugă ficățeii tăiați, crenguța de cimbru și piperul măcinat. Se lasă la gătit câteva minute.
  4. Când ficățeii s-au gătit se dau deoparte și se pasează cu blenderul sau în robotul de bucătărie până se obține o pastă omogenă. Se adaugă apoi paharul de sherry, boabele de piper și se pasează din nou.
  5. Pateul de pui se dă la frigider pentrul cel puțin 8 ore.