De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g de ficat de pui
- 250 g ceapă
- 100 g unt
- 12 boabe de piper negru
- 1 pahar mic de vin fortificat sherry
- 1 crenguță de cimbru
- un vârf de cuțit de piper măcinat
- un praf de sare
Mod De Preparare
Pateul de pui poate fi făcut cu usurință în casă. În acest fel ne asigurăm că produsul nu conține conservanți și aditivi. Rețeta noastră e cu adevărat simplă, prepararea în sine durează circa 20 de minute.
Cum se prepară cel mai simplu pate de pui
- Ficățeii de pui se spală, se curăță și se usucă. Ceapa se taie în cubulețe.
- Untul se topește într-o tigaie. După topirea acestuia se prăjește ceapa la foc mic până ce devine transparentă.
- Peste ceapă se adaugă ficățeii tăiați, crenguța de cimbru și piperul măcinat. Se lasă la gătit câteva minute.
- Când ficățeii s-au gătit se dau deoparte și se pasează cu blenderul sau în robotul de bucătărie până se obține o pastă omogenă. Se adaugă apoi paharul de sherry, boabele de piper și se pasează din nou.
- Pateul de pui se dă la frigider pentrul cel puțin 8 ore.
Alte rețete