De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg ceapă roşie
- 50 g zahăr
- 250 ml vin alb sec
- 200 ml oţet
- 1 lingura sare
- 5 ardei iuţi
- 400 ml apă
- 1 baton de scorţişoară
- foi de dafin
Mod De Preparare
1. Se spală ceapa, se curăţă bine şi se taie rondele.
2. Într-un vas, se pune vinul, oţetul, zahărul, apa şi ardeiul iute, tăiat rondele. Se dau la fiert circa 15 minute.
3. După ce au fiert, se lasă să se răcească.
4. Într-un borcan se aşază rondele de ceapă, printre care se pun câteva foi de dafin şi batonul de scorţişoară.
5. După ce s-a umplut borcanul, se toarnă amestecul fiert peste ceapă şi se capsează borcanul.
Alte rețete