Ceapă umplută

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 4 linguri unt
  • 250 g carne tocată
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri mărar
  • 125 ml supă de legume

Mod De Preparare

1. Cepele se curăţă şi se opăresc 15 minute în apă cu sare. Se lasă la scurs, apoi se taie câte un căpăcel şi se curăţă miezul, lăsând doar câte două foi la fiecare ceapă.

2. Jumătate din cantitatea de miez se toacă mărunt şi se căleşte în 2 linguri de unt. Se adaugă morcovul tocat cubuleţe şi se călesc puţin. Se lasă să se răcească puţin şi se răstoarnă în carnea tocată. Se pun condimentele şi se amestecă uşor.

3. Se umplu cepele cu această compoziţie şi se aşază într-o cratiţă unsă cu puţin unt. La fiecare ceapă se mai pune câte o lingură de smântână amestecată cu puţin mărar şi se acoperă cu capacul tăiat. Se presară restul de miez de ceapă tocat mărunt, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe. Se toarnă apoi supa de legume şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 30-35 de minute.