De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 200 g suncă presată
- 1 felie franzelă veche
- 1-2 linguri lapte
- 2 cepe mici
- 3 ouă
- 3 linguri făină
- 50 g caşcaval ras
- 1 pachet praf de copt
- unt şi făină pentru uns forma
- sare
- piper
- 1 lingurita verdeaţă uscată, pătrunjel verde
Mod De Preparare
1. Şunca presată se taie cubuleţe, iar ceapa se toacă mărunt sau se dă pe răzătoarea mică, apoi se presară un praf de sare şi se presează. Sucul rezultat se scurge. Franzela se înmoaie în lapte şi se pasează.
2. Se bat gălbenuşurile şi se amestecă cu franzela înmuiată în lapte, cu ceapa tocată, şunca tăiată cubuleţe, caşcavalul ras, făina amestecată cu praful de copt, sare, piper, verdeaţă şi albuşurile bătute spumă.
3. Se toarnă compoziţia într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt, unsă cu unt şi presărată cu făină. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 minute.
4. Se lasă 10 minute, apoi se scoate din formă şi se taie felii. Se ornează cu pătrunjel verde.