Chec cu afine

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr
  • 250 g făină
  • 3 oua
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 90 g afine uscate
  • 50 ml vin roșu dulce
  • 20 g zahăr pudră

Mod De Preparare

Checul cu afine este un desert delicios ce poate fi preparat atât cu afine uscate cât și cu afine proaspete. Afinele sunt bogate în vitamina C, acid folic, vitamina A, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, fosfor, sodiu, zinc.

Cum se prepară checul cu afine

  1. Se topește untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Peste unt se adaugă zahărul și se amestecă până se obține un amtestec omogen gălbui.
  2. Se adaugă treptat câte un ou și se amestecă. Se mai adaugă vinul și extractul de vanilie.
  3. Făina și praful de copt se cern și se adaugă peste amestecul de ou și unt. Se amestecă până se obține un aluat consistent.
  4. Separat, într-un castron se pun afinele (dacă sunt proaspete se taie în 2 sau 4). Peste afine se adaugă o lingură de zahăr pudră și se amestecă pentru ca fructele să nu se scufunde la baza checului.
  5. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
  6. Afinele se adaugă aluatului și se amestecă.
  7. Aluatul de chec cu afine se distribuie uniform într-o tavă de chec.
  8. Checul se coace 30 minute sau până ce trece testul scobitorii.