De Anghel Magda,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 3 ouă
- 150 g făină
- 250 g cireșe
- 150 g zahăr
- 175 g unt moale
- 1 lingură praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
Mod De Preparare
Checul cu cireșe e rețeta perfectă pentru sezonul cireșelor. Aceste fructe delicioase sunt pline de antioxidanți, vitamine, fier, calciu, magneziu și are foarte puține calorii.
Cu ajutorul a 7 ingrediente vei obține cel mai pufos chec cu cireșe.
Cum se prepară checul cu cireșe
1. Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius, căldură sus și jos.
2. Într-un castron se freacă untul cu 100 de grame zahăr până se obține un amestec omogen și cremos.
3. Se separă gălbenușurile de albușuri.
4. Gălbenușurile se adaugă câte unul peste amestecul de unt și zahăr. Se amestecă.
5. Separat, într-un alt castron se amestecă făina și praful de copt. Se cerne.
6. Făina și praful de copt se adaugă treptat în amestecul de gălbenușuri și unt.
7. Separat, albușurile se bat spumă. Se adaugă restul de zahăr peste ele și se amestecă.
8. Spuma de albușuri se integrează treptat, prin mișcări de învăluire în amestecul de ou, făină și unt.
9. Se spală cireșele, se îndepărtează sâmburii și se taie în jumătăți sau sferturi. Se adaugă în aluat și se amestecă.
10. O formă de chec se tapetează cu foaie de copt. Se toarnă aluatul în formă.
11. Checul cu cireșe se coace timp de 30 de minute sau până ce trece testul scobitorii.
12. Se pudrează cu zahăr vanilinat.