De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 oua
- 200 g făină
- 200 g dovleac gătit
- 1 linguriță praf de copt
- un vârf de linguriță de bircabonat de sodiu
- 80 g zahăr
- 1 linguriță esență vanilie
- 80 ml ulei
- 75 ml lapte
- coajă de portocală
- sare
Mod De Preparare
Checul cu dovleac este visul oricărui iubitor al toamnei. Aici găsești rețeta acestui desert parfumat și ușor de făcut.
Cine iubește aromele mai picante poate folosi și nucșoară, scorțișoară și ghimbir în prepararea acestui chec. Aceste se poate decora cu glazură de lămâie sau doar zahăr pudră.
Cum se prepară checul cu dovleac
- Dovleacul folosit în această rețetă trebuie preparat înainte, fie că este fiert sau copt. Dovleacul obținut se pasează până se obține un piure fin.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Tava rotunda sau forma de chec se va acoperi cu foaie de copt.
- Într-un bol se amestecă ouăle, esența de vanilie, coaja de portocală. Se mixează până se obține o compoziție albicioasă care își dublează volumul.
- Se adaugă uleiul, laptele și piureul rece de dovleac. Se omogenizează.
- Separat se amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Acest amestec se adaugă treptat peste compoziția de ouă. Aluatul rezultat trebuie să aibă consistența unui aluat de clătite ceva mai gros.
- Aluatul pentru chec se toarnă în formă și se coace timp de 40-45 minute la 180 grade Celsius sau până trece testul scobitorii.
- Checul cu dovleac se servește după ce s-a răcit.
Alte rețete