De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 8 linguri făină
- 150 g unt
- 100 ml lapte
- 4 ouă
- 10 linguri zahăr
- 3 linguri cacao
- coaja de la o lămâie
- 1 lingura praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 2-3 linguri scorţişoară
Pentru glazură
- 300 g ciocolată
- 30 g unt
Mod De Preparare
- Se pune untul moale într-un bol şi se freacă cu zahărul, cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Se mixează până se obţine o cremă spumoasă.
- Se sparg ouăle şi se pun unul câte unul în compoziţia de mai sus amestecându-se continuu. Separat, se stinge praful de copt în puţină zeamă de lămâie şi se toarnă în compoziţie. Se adaugă şi laptele, coaja de lămâie şi se amestecă uşor să nu se taie.
- Se cerne făina, se pune în compoziţia de chec şi se amestecă foarte încet ca să nu se lase.
- Se tapetează o tavă de chec cu hârtie pentru copt şi se toarnă o parte din compoziţie. Restul se amestecă cu scorţişoara şi cacaua, iar cu ajutorul unui băţ de frigărui, se toarnă pe deasupra şi se fac diferite modele amestecându-se uşor. Se lasă la cuptor, la foc potrivit.
- Între timp, se pune ciocolata şi untul să se topească la baie de aburi. După ce s-a răcit, checul se îmbracă în glazură de ciocolată şi se lasă la rece.
Alte rețete