Chec cu smochine

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 70 g zahăr (sau îndulcitor)
  • 63 ml ulei
  • 100 ml lapte (sau lapte vegetal)
  • 200 g smochine coapte
  • 150 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță extract vanilie
  • sare

Mod De Preparare

Checul cu smochine este desertul ideal pentru ovolactovegetarieni, ovovegetarieni sau pentru cei cu intoleranță la lactoză.

Smochinele au multiple beneficii: ajută digestia, reglează nivelul insulinei si al tensiunii arteriale. Dacă nu vă plac proaspete, un chec este compromisul perfect.

Cum se prepară checul cu smochine

1 Ouăle se bat cu zahărul până se obține un amestec omogen, pufos și albicios.

  1. Se adaugă laptele, extractul de vanilie și uleiul peste ouă. Se mixează.
  2. Se taie smochinele în cubulețe de maxim 2 cm. Se pun într-un castron și se adaugă o lingură de făină. Se amestecă.
  3. Într-un alt castron se amestecă praful de copt, restul de făină și sarea. Se cerne amestecul obținut peste ouă. Se omogenizează folosind o spatulă. Nu se va amesteca excesiv, altfel checul nu va ieși pufos.
  4. Se adaugă smochinele.
  5. Se preîncălzește cuptorul.
  6. Amestecul pentru checul cu smochine poate fi copt într-o tavă de cozonac, formă de guguluf sau savarină.
  7. Checul cu smochine se gătește timp de aproximativ 50 de minute, având grijă ca în primele 30 de minute să nu deschidem ușa cuptorului. Este copt atunci când trece testul scobitorii.
  8. Checul se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în formă. După trecerea celor 5 minute se scoate din formă și se lasă să se răcească aproape complet.