De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 6 ouă
- 6 linguri făină
- 1 praf sare
- 2 linguri ulei de porumb sau ulei de măsline
- 400 g spanac
- 200 g brânză de vaci
- hârtie pentru copt
Mod De Preparare
1. Se curăţă şi se spală spanacul în câteva ape. Se opăreşte 10-15 minute în apă clocotită cu un praf de sare. Se scoate şi se lasă să se scurgă.
2. Se separă ouăle. 3 gălbenuşuri se freacă cu sare şi cu ulei, celelalte 3 se păstrează. Albuşurile se bat spumă, se adugă gălbenuşurile, brânza de vaci şi spanacul tocat mărunt. Compoziţia se amestecă uşor, cu o lingură de lemn şi, la sfârşit, se adaugă făina.
3. Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Se bagă forma la cuptor, la foc potrivit. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.