Chec cu struguri

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 150 g struguri
  • 250 g zahăr
  • 4 ouă
  • 125 ml ulei
  • 12 g praf de copt
  • 2 linguri esență de vanilie
  • 3 linguri de zahăr pudră (pentru ornat)

Mod De Preparare

Checul cu struguri este pufos, aromat și atât de ușor de făcut. E rețeta perfectă pentru toamnă și iarnă.

Cum se prepară checul cu struguri

  1. Într-un castron se bat ouăle cu zahărul până se albesc.
  2. Se adaugă treptat uleiul și se mixează.
  3. Esența de vanilie se adaugă peste amestecul de ouă, zăhăr și ulei.
  4. Se amestecă praful de copt cu făina. Se cerne și se adaugă treptat peste amestecul de ouă. Se mixează.
  5. Se spală strugurii, se îndepărtează semințele și se taie în jumătăți sau sferturi. Se adaugă peste aluat.
  6. Cine dorește poate pune și câteva nuci tocate mare.
  7. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos.
  8. Aluatul pentru chec cu struguri se pune într-o tavă de chec, de cozonac sau de tartă.
  9. Se coace timp 40-50 de minute sau până trece testul scobitorii.
  10. Când checul cu struguri s-a răcit se pudrează cu zahăr.