De Ileana Voicu,
Ingrediente
Pentru blat
- 250 g margarină
- 200 g zahăr brun
- 300 g făină
- 30 g cacao
- 1 praf de copt
- 4 ouă
- 50 g nuci tăiate
- 50 g migdale tăiate
- 80 g bucăţele de ghimbir
- 30 ml suc de ghimbir
- 1 lingurita rom
Pentru glazură
- 200 g zahăr pudră
- 20 ml zeamă de lămâie
Pentru ornat
- bucăţele de migdale
- stafide
- nuci
Mod De Preparare
1. Se bat ouăle cu zahărul, până se obţine o compoziţie omogenă. se adaugă margarina , cacaua, romul, sucul de ghimbir, praful de copt, făina, nucile, migdalele şi ghimbirul. Compoziţia se pune în două tăvi de chec şi se coc la foc potrivit,.
2. Pentru glazură se pun într-o cratiţă zahărul pudră şi zeama de lămâie şi se amestecă pe foc, până de obţine o compoziţie lichidă, care se va turna deasupra checului.
Alte rețete