De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru blat
- 90 g unt
- 150 g faina
- 1 lingurita zahar fin
- 1-3 linguri apa foarte rece
- 1 praf sare
pentru crema de branza si soc
- 340 g ricotta
- 340 g branza de vaci
- 2 linguri smantana grasa
- 4 linguri socata sau sirop de soc, flori, etc
- 3 oua mari
- 100 g unt topit si racit
- 75 g zahar fin
- 1/4 lingurita cuisoare pisate
- 1/4 lingurita nucsoara pisata
- 1-2 linguri apa de roze
Pentur servit
- 200 g compot de agrise, fructe proaspete
Mod De Preparare
Învață să prepari acest desert medieval incredibil de aromat cu flori de soc și blat crocant. Vezi rețeta simplă pentru cheesecake cu flori de soc numit Sambocade.
Mod de preparare:
Amestecă făina cu untul, sarea și zahărul, până obții cocoloașe mari de aluat de cheesecake. Adaugă treptat puțină apă rece, cât să poți lega aluatul, apoi presează într-un disc de blat și dă la frigider în folie alimentară timp de 30 de minute.
Încinge cuptorul la 180 de grade și unge o tavă de tort, apoi rulează aluatul astfel încât să acopere fundul și pereții vasului. Pune boabe de fasole pe fundul vasului, peste blat, ca să nu crească și dă la cuptor 10 minute. Scoate fasolea și mai coace 10 minute aluatul de cheesecake.
Cât coci aluatul, prepară crema de brânză și flori de soc. Amestecă toate ingredientele în afară de apa de roze într-un vas mare. Adaugă câte o picătură de apă de roze până obții un gust delicat, nu prea puternic. Toarnă crema de brânză peste aluat și dă la cuptor circa o oră – o oră și 15 minute, până ce brânza se rumenește deasupra. Acoperă cu folie de aluminiu dacă ți se pare că se arde înainte să fie întărită destul.
Lasă să se răcească cheesecake-ul cu flori de soc complet în formă, apoi desfă cu grijă marginile și dă la frigider câteva ore, dar scoate prăjitura din frigider cu 20 de minute înainte de servire.