De Anghel Magda,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Bază
- 125 g biscuiți digestivi
- 3 kinder bueno
- 50 g unt
Cremă
- 250 g mascarpone
- 350 g cremă de brânză
- 250 g smântână pentru frișcă
- 75 g zahăr
- 150 g cremă de ciocolată albă
- 250 g ciocolată neagră
- 12 g gelatină pudră
Decor (opțional)
- 100 g smântână pentru frișcă
- 10 g zahăr pudră
- 3 Kinder Bueno
Mod De Preparare
Rețeta de cheesecake Kinder Bueno fără coacere a început să devină virală pe internet, prin rețelele sociale Tik Tok sau YouTube. Rețeta e ușor de făcut, iar rezultatul este absolut delicios.
Cum se prepară cheesecake-ul Kinder Bueno fără coacere
1. Pentru a pregăti baza cheesecake-ului se zdrobesc biscuiții digestivi și batoanele Kinder Bueno cu ajutorul unui făcăleț sau în robotul de bucătărie.
2. Se topește untul și se adaugă peste amestecul de biscuiți și batoane Kinder. Se omogenizează.
3. Se tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă cu inel detașabil. Se adaugă mixul de biscuiți cu unt și se uniformizează și se apasă cu ajutorul unei linguri sau cu fundul unui pahar. Baza pentru cheesecake se dă la rece.
4. Într-un castronel se înmoaie gelatina cu patru linguri de apă rece. Se lasă la hidratat.
5. În vasul mixerului se adaugă brânza mascarpone, crema de brânză și zahărul. Se mixează la viteză mică până se omogenizează (nu mai mult).
6. Se adaugă crema de ciocolată albă și se continuă mixarea.
7. Ciocolata neagră se topește la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Se lasă la răcit, după care se adaugă peste amestecul din vasul mixerului. Se amestecă.
8. Se încălzește gelatina în cuptorul în microunde (nu se fierbe) timp de 8-10 secunde în cuptorul cu microunde.
9. Se adaugă gelatina în vasul mixerului peste amestecul de cremă de brânză și cremă de ciocolată.
10. Se bate smântâna pentru frișcă, dar nu până la capăt (nu se dorește o frișcă tare). Se încorporează frișca în amestecul de cremă de brânză și cremă de ciocolată cu ajutorul unei spatule prin mișcări de învăluire.
11. Amestecul obținut se toarnă în forma rotundă ce conține baza de cheesecake. Se dă la rece pentru minim 4 ore (preferabil peste noapte).
12. Pentru cine dorește să orneze cheesecake-ul Kinder Bueno se va bate frișca cu zahărul și cu ajutorul unui dui în formă de stea și poș se vor forma rozete peste care se vor pune bucăți de Kinder Bueno.