De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- un kg dovlecei
- 3-4 linguriţe ulei de măsline
- 2 castraveţi
- o legătură mărar
- 250 iaurt de soia
- 100 pesmet
- ulei pentru prăjit
- 100 caşcaval de post
- piper
- sare
- o legătură pătrunjel verde
- o legătură mărar
- o legătură usturoi
- 2 legături ceapă verde
- 3-4 căţei usturoi
Mod De Preparare
- Se spală ceapa, usturoiul şi dovleceii. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt iar dovleceii se dau pe răzătoarea mare. Se pun în sită şi se scurg uşor prin presare.
- Verdeaţa se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu celelalte ingrediente împreună cu caşcavalul ras în prealabil şi cu pesmetul. Dacă nu se leagă compoziţia, puneţi 1-2 linguriţe de ulei. Se condimentează cu sare şi piper.
- Se modelează chifteluţele, se trec prin pesmet şi se prăjesc la foc potrivit, în uleiul încins.
- Separat, se prepară sosul. Se amestecă iaurtul de soia cu uleiul de măsline, cu usturoiul pisat mărunt şi cu castraveţii tocaţi fin. Se adaugă mărar şi sare.