Chifteluţe cu ouă fierte

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g carne tocată de porc şi de vită
  • 2-3 felii franzelă
  • 100 ml lapte
  • 5-6 linguri ulei
  • 8 ouă
  • 1 lingurita amidon
  • sare
  • 3-4 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Într-o oală mică cu apă şi un praf de sare, se pun la fiert 6 ouă. Carnea tocată se pune într-un castron şi se amestecă cu franzela tăiată cubuleţe, înmuiată în lapte, usturoiul pisat, 2 ouă crude bătute, amidonul, sare şi o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt.

2. Se împarte compoziţia în 12 părţi. Se formează chiftelele şi se bat între palme. Se face în fiecare chiftea câte o adâncitură, se acoperă cu un strat de ulei şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.

3. Se coc chiftelele în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. Cu puţin înainte de a fi gata se stropesc cu puţină apă.

4. Ouăle fierte se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se aşază în adânciturile din chiftele. Se ornează cu pătrunjel verde tocat.