De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g carne tocată
- 2 felii pâine
- 1 ou
- 2-3 căţei usturoi
- 1 ceapă
- sare
- piper
Pentru sos
- 200 ml smântână sau iaurt
- 2 lingurite ulei
- 50 g fulgi migdale
- 200 g pesmet
- mărar
- 2-3 picături de lămâie
- ulei pentru prăjit
Mod De Preparare
1. Se pun două felii de pâine să se înmoaie cu puţin lapte, se storc bine şi se pun într-un bol cu ceapa tocată şi usturoiul zdrobit.
2. Separat, carnea de pui sau de curcan se toacă şi se pune peste celelalte ingrediente, se adaugă sare, piper şi oul şi se amestecă bine până se obţine o pastă.
3. Din pastă se formează chifteluţele, se trec prin pesmet şi se pun la prăjit cu ulei încins. Se scot şi se lasă la scurs pe prosopul absorbant.
4. Între timp, se prepară sosul din iaurt sau smântână amestecat cu ulei. Se adaugă fulgii de migdale, verdeaţa tocată mărunt şi zeama de lămâie. Chifteluţele se servesc cu sosul alb sau cu alte sosuri picante.