De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 600 g ciuperci
- 2 legaturi ceapă verde
- 1 legatura mărar
- 1 legatura pătrunjel
- 100 g pesmet
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Pentru sos
- 1 căpăţână usturoi
- 1-2 legaturi mărar
- 50 g margarină
- 1 lingura făină
- 300 ml lapte de soia
Mod De Preparare
1. Se curăţă ciupercile, se spală, se taie mărunt şi se amestecă cu verdeaţa.
2. Ceapa verde se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte.
3. Într-un bol, se amestecă ciupercile, verdeaţa, ceapă tocată, pesmetul , sarea şi piperul măcinat. Se formează chifteluţele, se mai trec printr-un strat de pesmet şi apoi se prăjesc.
4. Separat, într-o cratiţă, se pune margarina să se topească şi se stinge cu făină şi laptele călduţ. Se amestecă uşor până capătă consistenţa unei ciulamale. După ce s-a fiert, se pune mărarul şi usturoiul pisat şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Chiftelele se servesc cu sosul alb.