De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 400 g carne de curcan tocată
- 1 ou
- 1 legatura mărar
- 1 legatura pătrunjel
- 2-3 fire de ceapă verde
- sare
- piper alb măcinat
Pentru sos
- 2-3 ardei graşi verzi
- 4 ardei gras roşu
- 1 ceapă albă
- 3 roşii
- 2-3 căţei de usturoi
Pentru garnitură
- 500 g fasole verde fideluţă
- 3-4 lingurite ulei de măsline
- 2 lingurite oţet balsamic
- 1 legatura pătrunjel
- 1 lingurita zahăr
- 2 căţei de usturoi
Mod De Preparare
1. Carnea tocată se amestecă cu verdeaţa şi ceapa, mărunţite. Se adaugă oul, sare şi piper şi se frământă compoziţia.
2. Fasolea fideluţă se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare.
3. Din compoziţia de carne se fomează chifteluţele şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. Apoi se scot, într-un bol.
4. Se curăţă ceapa, usturoiul, ardeii şi roşiile, se toacă mărunt şi se pun în cratiţă cu puţin ulei să se înăbuşe. Se adaugă 100 ml apă şi se lasă să fiarbă. Spre sfârşit, se pune sare şi piper şi se toarnă peste chifteluţele fierte. Fasolea verde se pregăteşte cu ulei, oţet şi pătrunjel şi se serveşte cu chiftele.