De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 3 dovlecei
- 5 căţei usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri pesmet
- 1 legatura ceapă verde
- 2 ouă
- 1 legatura pătrunjel verde
- 1 legatura mărar
- 200 g mălai
- 200 ml ulei de floarea-soarelui
Mod De Preparare
Chifteluţe de legume dietetice, gustoase, după o reţetă foarte simplă.
1. Se curăţă şi se spală ceapa şi dovleceii. Se rad dovleceii pe răzătoarea mică şi se storc bine de suc.
2. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă bine cu dovleceii, cu usturoiul măcinat, verdeaţa tocată mărunt şi pesmetul.
3. Se adaugă ouăle, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se obţine o compoziţie tare.
4. Se pregătesc chiftelele, se trec prin mălai şi se prăjesc în uleiul uşor încins. Se servesc ornate cu mărar proaspăt tocat mărunt.
Alte rețete