De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru chiftele de miel
- ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 lingurite seminte de chimion pisate
- fulgi de chilli dupa gust
- 500 g carne tocata de miel
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 linguri menta tocata
- 1 praf sare, piper, dupa gust
Pentru sos de iaurt si menta
- 1 legatura menta proaspata
- 1/2 lingurita seminte de chimion pisate
- 3 linguri iaurt
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 praf piper proaspat macinat
Mod De Preparare
Vezi rețeta lui gordon Ramsay de chifteluțe din miel cu sos de mentă și iaurt, o alternativă la preparate clasice de Paște.
Mod de preparare:
Încinge ulei într-o tigaie medie. Călește ceapa și usturoiul, adaugă semințele de chimion, fulgii de chilli și mai călește 2 minute pe foc iute.
Amestecă ceapa călită și condimentele cu mielul într-un castron mare și adaugă ierburile aromatice, câțiva stropi de ulei de măsline, sare și piper. Amestecă totul cu mâinile, ca pentur chiftele.
Formează chiftele cu mâinile și stropește-le cu ulei de măsline, apoi lasă la rece 10 minute.
Separat, pisează într-un mojar menta, apoi adaugă restul de ingrediente și amestecă bine.
Pune un grătar sau tigaie teflonată cu șanțuri pe foc mediu. Când s-a încins, prăjește chiftelele de miel circa 5-6 minute, întorcând bine pe ambele fețe.
Servește chiftelele de miel cu sosul de iaurt și mentă alături.
Dacă ți-au rămas niste frunze de mentă, poți încerca rețeta de sirop de mentă! E fabuloasă!