De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 600 g piept de pui tocat
- 1 ceapă mică tocată mărunt
- 1 ou mare bătut
- 2 căței de usturoi pisați
- 2 legătură de pătrunjel tocat
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 1/2 linguriță boia
- 1 vârf linguriță oregano
- sare și piper după gust
- făină+ulei pentru prăjit
Mod De Preparare
Mult mai sănătoase decât cele din carne de porc, chifteluțele de pui sunt extrem de gustoase, ușoare și sățioase. Pe placul celor mari și mici deopotrivă, merg servite cu orice tip de garnitură sau simple, pe post de aperitiv la diferite evenimente. Le faci în 2 timpi și 3 mișcări, dacă urmezi pașii de mai jos. Citește rețeta pentru chifteluțe din piept de pui!
Rețetă și mod de preparare pentru chifteluțe din piept de pui:
Pregătite la cuptor sau în ulei încins, chifteluțele din piept de pui sunt sățioase și pot fi consumate ca aperitiv, dar și fel principal. Un plus de arome datorită condimentelor proaspete, rețeta de chifteluțe se pregătește foarte ușor! Iată ce ai de făcut:
- Combină carnea tocată cu ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Adaugă oul și zeama de lămâie. Condimentează. Amestecă bine și apoi formează chifteluțele în palme.
- După ce le-ai format, dă-le prin făină și pune-el, în serii ca să nu stea înghesuite, la prăjit. Prăjește 4 minute pe o parte, apoi 3 pe cealaltă. Lasă chifteluțele din piept de pui la prăjit până se pătrund.
- Scoate-le pe o farfurie pe care ai pus un șervet de hârtie care să absoarbă surplusul de ulei.
Rețete de garnituri recomandate pentru chifteluțele din piept de pui:
Foto: shutterstock