De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 ml lapte dulce
- 2 linguri cacao
- 50 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 gălbenuş
Pentru ornat
- 200 ml frişcă bătută
- scorţişoară pisată, cacao
Mod De Preparare
1. Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze fierbinte.
2. Separat, se bat gălbenuşul, zahărul, cacaua cernută şi zahărul vanilat. Când se omogenizează, se adaugă treptat câte puţin lapte fierbinte, amestecând continuu. Dacă laptele nu este fierbinte, se mai poate pune puţin pe foc, dar fără să clocotească.
3. Ciocolata caldă se toarnă în ceşti şi se ornează cu frişcă şi scorţişoară pisată sau cacao. Se serveşte imediat.