De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 ml apă
- 50 g zahăr
- 25 g cacao
- 150 g ciocolată neagră neagră (minim 67%)
Mod De Preparare
Ciocolată caldă de casă în varianta spaniolă diferă de rețeta franceză prin faptul că se folosește apă în loc de lapte.
Această rețetă este ideală pentru cei care doresc o gustare delicioasă într-o seară rece de iarnă. Cine preferă un gust mai deosebit se poate adăuga și un praf de scorțișoară.
Cum se prepară ciocolada caldă de casă – rețeta spaniolă
- Se pune la fiert apa cu zahărul într-o crăticioară. Se lasă să fiarbă până la topirea zahărului.
- Se adaugă pudra de cacao și se omogenizează cu ajutorul unui tel.
- Se taie ciocolata și se pune într-un castron separat.
- Se toarnă conținutul din crăticioara peste ciocolata în 3 etape, amestecând după fiecare etapă pentru a inlesni topirea ciocolatei.
- Ciocolata caldă de casă în stil spaniol se toarnă înapoi în crăticioară și se aduce la fierbere amestecând continuu.
Alte rețete