De Erika Chivu,
Ingrediente
- 150 ml apa
- 200 g lapte praf
- 200 g unt
- 50 g cacao
- 6 biscuiţi de ciocolata cu crema
- 100 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 50 g stafide
- 50 g alune fara coaja
- esenţa de rom
Mod De Preparare
Îţi place ciocolata de casă? Încearcă şi această reţetă de ciocolată de casă cu biscuiţi. Reţeta e simplă!
1. Într-o oala se pun apa, zaharul, zaharul vanilat şi esenţa de rom. Se pun la foc si se amesteca pâna se obţine o consistenţa groasa. Se ia de pe foc şi se adauga untul taiat cubuleţe, care se lasa pâna se topeste.
2. Într-un vas, se pun cacaua şi laptele praf cernute şi se amesteca. La mijloc se formeaza o adâncitura în care se toarna compoziţia de la punctul 1 si se amesteca.
3. Stafidele se spala şi se adauga si ele împreuna cu alunele în compozi ţia de mai sus şi se amesteca bine. În forme de brioşe se pune pe fund câte un biscuit si apoi ciocolata de casa. Se lasa la frigider pentru 24 ore şi, înainte de servire, se rastoarna pe farfurie.