Ciorbă de legume cu soia

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g fasole boabe
  • 4 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 2 ardei
  • sare
  • 1 litru suc roşii
  • 300 g soia
  • 2-3 boabe piper
  • cimbru
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legatura mărar

Mod De Preparare

1. Fasolea şi bucăţile de soia se pun de seara să se înmoaie. Fasolea se alege şi se pune într-un bol cu apă fierbinte iar soia separat, în alt bol cu apă călduţă.

2. Dimineaţa, fasolea se scoate din apă şi se pune la fiert în câteva ape. Bucăţile de soia se scot din apă, se lasă să se scurgă şi se taie cubuleţe.

3. Separat, se curăţă morcovii, ţelina, ceapa şi ardeii, se spală şi se pregătesc pentru ciorbiţă. Ţelina şi 2 morcovi se rad pe răzătoarea mică, ardeii şi ceapa se toacă mărunt şi se pun într-o oală cu uleiul şi o cană de apă. Se lasă câteva minute să fiarbă şi se mai pun 3 căni de apă.

4. Se adaugă fasolea fiartă, bucăţile de soia, restul de morcovi tăiaţi cubuleţe, sare şi piper şi se lasă să dea în câteva clocote. Spre sfârşit, se pune sucul de roşii şi se mai lasă să fiarbă 10 minute. Se serveşte ornată cu crenguţe de cimbru şi mărar tocat.