Ciorbă de perişoare – rețeta autentică

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 lingura făină
  • 100 g orez bob rotund
  • 1 ceapă
  • 600 g carne tocată
Pentru perişoare
  • 1 litru zeamă de varză sau castraveţi în saramură
  • 2 roşii în bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras verde
  • 1/2 ţelină mică
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • praf de sare
  • 2 ouă
  • 1/2 legătură pătrunjel

Mod De Preparare

Ciorba de perisoare – rețeta autentică

Ciorba de perișoare este cea mai cunoscută, făcută și iubită dintre ciorbele gastronomiei românești. Clasica ciorba de perisoare este o bunătate ce nu ar trebui să lipsească din cartea personală de bucate a gospodinei!

1. Toate zarzavaturile pentru ciorba de perisoare se curăţă, se toacă mărunt sau se trec prin răzătoare. Se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă cu sare.

2. Între timp, pentru perişoare se amestecă toate ingredientele. Se pune la călit ceapa, apoi se adaugă orezul (prefiert). Se lasă pentru un minut pe foc, după care se adaugă apă și se lasă să clocotească pentru câteva minute. Carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, verdețurile tocate, sare și piper. Apoi, între palmele umezite se formează mici perişoare.

ciorba de perisoare – una dintre ciorbele preferate ale romanilor

3. Odată ce legumele sunt fierte, se pun perişoarele una câte una, cu grijă şi zeama cu care se acreşte. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. Ciorba de perişoare se gustă de sărat şi acru, se trage de pe foc şi se pune pătrunjelul fin tocat.

Dacă ciorba a ieșit prea acră, o poți repara adăugând ingrediente dulci, smântână lichidă sau puțin bicarbonat de sodiu.

Pentru un plus de aromă, în ciorba de perișoare poți adăuga și un ardei iute tocat mărunt, chiar de la începutul gătirii.