De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g conopidă
- 1 legatura ceapă verde
- 3-4 căţei usturoi
- 2-3 gogoşari
- 1 ardei capia
- sare
- piper măcinat
- 1 lingura boia dulce
- 3-4 linguri ulei
- 1 litru suc de roşii
- borş
Mod De Preparare
Ciorbă de roşii şi conopidă – rapidă, gustoasă, sănătoasă și aromată! Fă-o în zilele de post!
- Spală legumele şi se taie după preferinţă, mai puţin conopida.Pune-le la călit într-o oală cu ulei, câteva minute, până se înmoaie.
- Apoi adaugă 4 l de apă şi pune legumele să fiarbă înăbuşit, la foc mic.
- Conopida se curăţă bucheţele şi se opăreşte înainte în apă cu sare. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă în sită să se scurgă.
- Separat, se adaugă în ciorbă sucul de roşii, se mai lasă 20 de minute să clocotească şi se condimentează cu sare, piper, boia şi borş.
- La sfârşit, se adaugă bucheţelele de conopidă şi se ornează cu ceapă proaspătă, tocată fin.