Ciorbiţă deasă ţărănească

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g mazăre
  • 200 g fasole verde fideluţă
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 legatura ceapă verde
  • borş
  • 400 ml suc de roşii
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2 ardei
  • 1 legatura ştevie
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura leuştean

Mod De Preparare

1. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Toate se pun să se călească în 2-3 linguri de ulei de măsline şi se adaugă un litru de apă clocotită. Oala se acoperă şi se lasă să fiarbă 30 de minute.

2. Se curăţă ştevia, se spală, se pune în oală cu sucul de roşii şi se lasă să fiarbă la foc mic.

3. Cu 10 minute înainte să fie luată oala de pe foc, se adaugă în ciorbă borş.

4. Ciorbiţa se serveşte ornată cu pătrunjel şi leuştean verde tocate mărunt şi pâine caldă sau mămăliguţă.