De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g ciuperci albe
- 5 roşii
- 4 căţei usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 cepe
- sare
- piper
- 1 legatura mărar
- 1 lingura zeamă de lămâie
Mod De Preparare
- Se spală şi se curăţă ciupercile, se taie în jumătăţi şi se stropesc cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze şi să-şi păstreze culoarea.
- Roşiile se spală, se decojesc şi se taie bucăţele. Ceapa şi usturoiul se taie rondele.
- Într-o tigaie, se încinge bine uleiul de măsline şi se pun ciupercile. Se lasă 5 minute, apoi se adaugă roşiile, usturoiul şi ceapa. Se amestecă toate ingredientele, apoi se condimentează cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe. La final, se adaugă şi măratul tocat mărunt, apoi se iau de pe foc. Ciupercile tarse la tigaie se servesc calde.