De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 500 g ciuperci de pădure
- 3 cepe albe
- 2 legaturi leurdă
- 1 legatura pătrunjel
- ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
Mod De Preparare
- Se curăţă și se rup cozile primelor ciuperci de pădure – hulubiţele (Russula virescens). Se spală și se usucă bine, apoi se fierb 5 minute în puţină apă cu un praf de sare.
- Separat, într-un ceaun, se călește românește ceapa, în destul ulei de măsline. Când devine transparentă, se adaugă doi căţei de usturoi striviţi și se lasă sub capac până fierb ciupercile aproape de tot.
- Se adaugă, la câte un minut distanţă, pătrunjelul, mărarul și leurda, toate tocate fin. Opţional, se poate stinge spre sfârșit cu o jumătate de cană de vin alb, demisec.
- Se potrivește de sare și de piper și se lasă să aburească sub capac.
- Acest fel de mâncare se servește călduţ (în niciun caz fierbinte).