De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 16 ciuperci mari
- 1 ceapă mică
- 2 căţei usturoi
- 60 g fulgi de ovăz
- 1 lingura ulei de gătit
- 2 roșii
- 1 ardei verde mic
- 1 lingurita sare
- piper
- 80 g cașcaval de post
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 miez de salată verde
- 2 linguri oţet din vin
- 50 ml bulion
- 1 lingura busuioc uscat mărunţit
- 1 lingurita zahăr
Mod De Preparare
1. Se curăţă ciupercile și se scot cozile, care se taie mărunt. Se curăţă usturoiul și ceapa și se taie cubuleţe. Ciupercile tăiate, ceapa și usturoiul se călesc. Se adaugă fulgii de ovăz și se lasă la fiert.
2. Se adaugă ardeiul și roșiile, tăiate mărunt. Se pune sare și piper, după gust. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu cașcaval ras, din care se mai păstrează puţin.
3. Se amestecă uleiul de măsline cu mirodeniile și se ung cu el coșuleţele de roșii. Se umplu cu orez și se presară deasupra restul de cașcaval ras.
4. Se dau la cuptor, într-un vas termorezistent, timp de 10-15 minute, la 190˚C. Se servesc cu salată verde.