Ciupercuţe cu ciocolată

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 70 g zahăr pudră
  • 70 g nucă tocată
  • 1 lingurita scorţişoară
  • coaja de la jumătate de lămâie
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 2 pachete zahăr vanilat
Pentru umplutură şi glazură
  • 200 g gem de caise
  • 100 g ciocolată
  • 30 g unt
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri nucă de cocos

Mod De Preparare

1. Făina, zahărul, nuca tocată, scorţişoara, zahărul vanilat şi coaja de lămâie se amestecă. Se adaugă untul tăiat cubuleţe şi oul, se frământă rapid, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece jumătate de oră.

2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire de 3-4 mm şi se taie cu o formă de ciupercuţă. Se aşază apoi fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc potrivit, 12-15 minute.

3. Fursecurile se ung cu gem şi se unesc două câte două. Pălărioara se ornează cu ciocolată, iar piciorul se trece rapid prin miere diluată cu puţină apă şi apoi prin nuca de cocos.

4. Pentru glazura de ciocolată, se rade ciocolata şi se amestecă la cald cu untul.