De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- unt pentru uns tava
- 245 ml lapte
- 145 g făină
- 4 ouă mari - la temperatura camerei
- 250 g șuncă tăiată cubulețe
- 200 g brânză rasă (la alegere: cheddar, vacă, oaie, amestecată)
- 1 linguriță ierburi uscate (arome la alegere)
- 1/4 linguriță sare
Mod De Preparare
Masa ideală pentru seri în care ajungi târziu de la serviciu și nu mai ai putere să gătești ceva mai elaborat. Masa ideală pentru dimineți leneșe de duminică. Masa ideală pentru momentele în care vrei să gătești ceva rapid și gustos ca să ai mai mult timp să te bucuri de familie.
Preîncălzește cuptorul și unge o tavă cu unt.
Într-un bol mediu, amestecă bine laptele, făina, ouăle cu sarea, până obții un rezultat omogen. (sau, desigur, te poți folosi de ajutorul unui blender). Când se încinge cuptorul, dă tava la cuptor pentru 5 minute, să se topească untul.
Toarnă aluatul în tavă. Presară deasupra șunca tăiată cubulețe, brânza și amestecul de ierburi aromate (oregano, tarhon, usturoi pudră, ceapă pudră, boia – cam ce ai prin cămară și simți că s-ar potrivi acestei combinații).
Dă la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când aluatul se umflă și brânza de deasupra se topește și se rumenește.
Lasă la răcit un pic înainte de servire. Cel mai bine merge alături de salată verde.
Foto: 123rf.com