De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru umplutură
- 100 g smântână
- 1 lingurita miere
- 1 pachet zahăr vanilat
- 80 g zahăr pudră
- 400 g brânză dulce
Pentru clătite
- 1-2 linguri ulei sau unt pentru prăjit clătitele
- 1 lingura rom
- 100-120 ml apă minerală
- 3 ouă
- 300 ml lapte
- 200 g făină
- coaja de la o lămâie
- 500 g fructe proaspete
Mod De Preparare
1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se pasează brânza dulce şi se freacă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă mierea, smântâna şi coaja de lămâie şi se amestecă până se omogenizează.
3. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei, se coc pe rând clătitele. Se umplu apoi cu brânza dulce şi se servesc cu fructe proaspete.