De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluatul de clătite
- 2 ouă
- 250 g făină
- 3 linguri ulei
- 200 ml lapte
- sare
Pentru umplutură
- 2 dovlecei
- 2 căţei de usturoi
- 1 legatura mărar
- 1 ou
- 2 lingurite pesmet
- 200 g brânză sărată
- 2 lingurite smântână
- sare
Mod De Preparare
1. Pentru început se pregăteşte aluatul de clătite după reţeta tradiţională.
2. După ce s-au făcut clătitele, se pregăteşte umplutura din dovlecei şi pastă de brânză. Se taie dovleceii felii foarte subţiri ca să se topească în cuptor.
3. Se pune brânza într-un bol de plastic împreună cu oul şi mărarul tocat mărunt. Se aranjează pe fiecare clătită umplutura de brânză, dovleceii şi se împachetează. Se aşază într-o tavă tapetată cu unt şi pesmet şi se bagă la cuptor.
4. Se scot şi se servesc calde cu smântână şi puţin usturoi.
Alte rețete