De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 150 g unt
- 250 g făină
- 5 ouă
- 500 ml lapte
- 100 g smântână
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 borcan mare cu compot de vişine
- 1 pachet jeleu de fructe
- 2-3 linguri lichior de portocale sau cu suc
Mod De Preparare
1. Untul se freacă spumă, până se înmoaie. Se adaugă pe rând ouăle, apoi făina cu un praf de sare, laptele şi smântâna. Într-o tigaie încinsă cu puţin unt se coc pe rând clătitele şi se pun într-o folie din aluminiu să se păstreze calde.
2. Pentru umplutură, se pun vişinele la scurs într-o strecură toare, iar siropul se păstrează. Se prepară jeleul de fructe folosind siropul din compot şi se amestecă într-un castron cu vişinele, zahărul pudră şi lichiorul de portocale.
3. Se umplu clătitele cu această compoziţie şi se servesc imediat.
Alte rețete