De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 300 g făină
- 30 ml ulei
- sare
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
Pentru umplutură
- 250 g spanac fiert
- 150 g brânză telemea
- 2 linguri pesmet
Pentru sos
- 1 lingurita zahăr
- 250 g suc roșii
- 50 g unt
- 50 g brânză
- cimbru
Mod De Preparare
1. Se bat ouăle într-un bol cu o linguriţă de sare și ulei de floarea-soarelui. Se adaugă smântâna, laptele călduț și făina cernută. Se prăjesc clătitele.
2. Spanacul fiert se toacă mărunt și se amestecă cu oul, smântâna și telemeaua rasă.
3. Se umplu clătitele cu compoziția de spanac, se pun în tava tapetată cu unt și se bagă la cuptor. Pentru sos, se topește untul, brânza și se adaugă sucul de roșii, zahărul, sarea și piperul, după gust, și la sfârșit cimbrul uscat. Clătitele se servesc cu sosul de roșii.
Alte rețete