De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 250 ml smântână 30% grăsime
- 250 ml lapte degresat
- 5 bucata gălbenuşuri de ou
- 80 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 150 g căpşune
- 1 lingura aromă de vanilie
- 8 lingura ingheţată
- 1 pachet bomboane M&M
Mod De Preparare
1. Se amestecă laptele cu smântâna, se dă în fiert, după care se lasă să se răcească. Se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul, aroma de vanilie şi sarea. Gălbenuşurile se amestecă treptat în laptele călduţ cu smântâna.
2. Se pune amestecul pe baie de aburi şi se încălzeşte până se înmoaie. Se împarte în doă părţi. Se aromează o parte cu vanilie, iar cealaltă cu căpşunile date prin blender. Se pun ambele îngheţate în congelator şi se lasă peste noapte.
3. Ziua următoare, se amestecă îngheţata cu mixerul şi se îngheaţă din nou. Se repetă procesul de aproximativ trei ori.
4. Se formează cupe de îngheţată şi se decorează cu conurile din napolitană şi cu bombonele M&M.