Colţunaşi cu brânză şi legume

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 1 ceasca smântână
  • 1 lingura rom
  • 2 ouă
  • sare, făină
Pentru umplutură
  • 200 g telemea de vacă
  • 100 g mix de legume
  • 25 g unt
  • sare, piper, chimen, mărar
  • ulei pentru prăjit

Mod De Preparare

1. În făina cernută se toarnă smântâna, ouăle bătute cu un praf de sare şi romul. Se amestecă cu o furculiţă şi se frământă cu făină cât cuprinde, până se obţine un aluat uniform şi elastic, asemănător cu cel pentru tăiţei. Se acoperă cu o folie şi se lasă puţin deoparte, să se odihnească.

2. Legumele se înăbuşă într-o tigaie cu unt, apoi se dau deoparte şi se amestecă cu telemeaua tăiată cubuleţe, câteva fire de mărar tocate mărunt, un praf de sare şi piper şi o jumătate de linguriţă de chimen.

3. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se taie în pătrate de 6- 7 cm, peste care se pune câte o linguriţă din compoziţia pentru umplutură. Se pliază pe diagonală şi se presează marginile, ca să se lipească aluatul şi să nu iasă umplutura. Se prăjesc colţunaşii în ulei, se scot pe un şervet şi se servesc ca aperitiv.