De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 2 ouă
- 100 ml apă călduţă
- sare
Pentru umplutură:
- 700 g vişine decongelate
- 200 g zahăr
Pentru servit:
- fructe
- smântână
Mod De Preparare
Colțunașii cu vișine se fac repede, din puține ingrediente și sunt absolut delicioși. Să vedem o rețetă simplă.
1. Vişinele decongelate se pun într-o sită să se scurgă bine.
2. Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi apoi cu ouăle. Se adaugă încet apa, amestecând şi formând aluatul. Pe masa de lucru se frământă un pic aluatul şi se lasă să se odihnească 30 de minute. Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă şi se taie pătrate. Pe jumătatea fiecărui pătrat se pun vişine şi zahăr, apoi se ascund sub cealaltă jumătate. Se strâng bine marginile.
3. Se pune apă la fiert şi, când clocoteşte, se pun colţunaşii. Când se ridică la suprafaţa apei, sunt gata. Colțunașii cu vișine se pot servi cu smântână şi fructe.