De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg caise
- 200-220 g zahăr
- 1 litru apă
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
- 100 g vişine, merişoare sau alte fructe acrişoare
Mod De Preparare
1. Într-o oală de 3-4 l, se pun pe foc apa şi zahărul. Se amestecă să se dizolve zahărul şi se lasă să fiarbă până ce se leagă puţin, ca un sirop.
2. Între timp, caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie în jumătăţi. Se pun în siropul făcut şi se lasă să fiarbă la foc mic, până ce se înmoaie puţin. Se potriveşte la gust cu zeama de lămâie, se acoperă şi se lasă să se răcească, apoi se păstrează la frigider 1-2 ore.
3. Se pune în cupe transparente şi se ornează cu câteva fructe proaspete, puţin acrişoare.
Nu irosi sansa de a pregati o dulceata de caise daca ai destule fructe la indemana!