Conopidă gratinată

De

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 conopida medie
  • 200 g sunca de casa
  • 3 cepe
  • 5 felii cascaval
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina
  • 300 ml supa din concentrat de vita
  • 100 ml smântâna de gatit
  • 50 g pesmet fin
  • sare

Mod De Preparare

Încearca o reţetă simplă şi gustoasă. Conopida gratinata se face foarte repede!

1.    În apa sarata se pun la fiert bucheţelele de conopida. Se fierb 10 minute si se scurg bine.

2.    În jumatate din cantitatea de unt se pune ceapa la prajit si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga faina, se stinge cu supa de vita si se lasa la fiert 10 minute.

3.    Vasul de copt se unge cu unt si se presara cu pesmet. Se asaza alternativ straturi de conopida, cascaval, sunca de casa, iar deasupra se toarna smântâna.

4.    Se da vasul la cuptor pâna ce exteriorul devine rumen-auriu.