Copane în sos cu mere

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg copane de pui
  • 4 mere
  • 8 cartofi
  • 4 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper boabe
  • cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 50 ml vin alb

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală copanele de pui, se şterg cu un prosop absorbant şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, rozmarin, sestropesc cu ulei şi apă şi se bagă în cuptorul încins.

2. Între timp, se curăţă cartofii, se taie felii, se spală, se condimentează cu sare, piper şi usturoiul pisat şi se pun în tavă împreună cu copanele de pui.

3. Separat, se spală merele, se curăţă de sâmburi, se taie felii potrivite şi se aranjează printre copane şi cartofi, apoi se bagă tava la cuptor. Spre final, se stropeşte cu vin şi cu usturoi pisat.

4. După ce s-au rumenit, se servesc ornate cu frunze de pătrunjel.