Cordon bleu cu legume

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 200 g mix de legume
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 150 g brânză proaspătă de vaci
  • 50 g caşcaval
  • 4 bucati piept de pui (700-750 g)
  • 4 felii şuncă presată
  • 1 lingura făină
  • 1 ou
  • 2-3 linguri pesmet
  • 3 linguri unt
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Cartofii se taie în jumătăţi sau în sferturi şi se fierb în apă cu sare, iar ceapa verde tăiată bucăţi de 2-3 cm şi mixul de legume se pun separat într-o oală mai mică şi se fierb înăbuşit în apă cu sare şi o lingură de unt.

2. Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţe, se usucă cu un şervet absorbant şi se taie pe mijloc, astfel încât să se poată umple. Se condimentează peste tot cu puţină sare şi piper, se acoperă cu un capac şi se lasă deoparte, la rece. Brânza proaspătă se pune într-un castron şi se amestecă apoi cu ceapa verde tocată mărunt, caşcavalul ras, sare şi piper după gust.

3. Pe fiecare bucată de carne se pune câte o felie de şuncă şi apoi câte o porţie din compoziţia de brânză, care se întinde uniform. Se prind cu scobitori să nu se desfacă, se trec prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se servesc imediat cu garnitură de legume şi salate de sezon.

4. Legumele fierte se pun într-o tavă, se ung cu unt şi se gratinează 10-15 minute în cuptorul încins.