De Erika Chivu,
Ingrediente
- 3 bucati oua
- 125 g zahar
- 125 g unt moale
- 450 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita esenta de rom
Pentru umplutura
- 1 cana gem de prune
Pentru decor
- 200 g zahar pudra
Mod De Preparare
Invata sa prepari cornulete cu gem delicioase cu unt, dupa o reteta simpla, ca la mama acasa.
Mod de preparare:
1. Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul, până ce se topește complet.
Se adaugă esența de rom și apoi untul moale.
2. Se amenstecă făina cu drojdia, se pun într-o sită și se cerne jumătate din cantitatea de făină și drojdie. Se amestecă bine, apoi se pune și cealaltă jumătate.
3. Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul cât mai rotund și apoi se taie triunghiuri. Pe fiecare se așază câte o linguriță de gem și se rulează începând de la bază. Capetele se aduc puțin spre interior și apoi se așază cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
4. Se coc aproximativ 20 de minute și apoi se presară cu zahăr