De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
 - Timp de gatire: min
 - Gata in: min
 
Ingrediente
- 250 unt
 - 250 zahăr
 - 100 brânză dulce de vaci
 - un plic praf de copt
 - 125 lapte
 - zeama şi coaja de la o lămâie şi de la o portocală
 - 100 stafide
 - un plic zahăr vanilat
 - 6 ouă
 - 500 făină
 
Mod De Preparare
- Se lasă toate ingredientele câteva ore la temperatura camerei.
 - Separat, într-un bol se pune untul şi se freacă cu zahărul, sarea, vanilia şi brânza dulce de vaci. Se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă bine până se obţine o cremă pufoasă şi foarte gustoasă.
 - În această compoziţie, se încorporează treptat praful de copt stins în laptele călduţ, stafidele, coaja de lămâie şi de portocală şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută.
 - Se unge o formă rotundă, cu gaură la mijloc, cu unt din abundenţă şi se tapetează cu făină. Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
 - Se amestecă încet ca să nu se lase şi se toarnă în tava pregătită în prealabil. Se bagă la cuptor şi se lasă la copt. După ce s-a rumenit, se scoate din tavă, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.
 
                Alte rețete