De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 g ciocolată amăruie, menaj sau cu peste 75% cacao
Pentru glazură
- 150 g fructe confiate (opţional)
- esenţă de vanilie, de rom
- 1 praf sare
- coaja de la 2 lămâi
- 4 linguri cacao
- 4 linguri făină integrală
- 4 linguri iaurt
- 6 linguri miere
- 6 ouă
Pentru blat
- 3 lingurite ulei de porumb
- 200 g fistic
Mod De Preparare
1. Se separă ouăle, apoi albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, puţin câte puţin, un praf de sare, esenţe şi se bate totul bine, să nu se lase. Se adaugă iaurtul, apoi făina şi cacaua cernute.
2. Se tapetează o formă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Se întinde uniform şi se bagă în cuptorul preîncălzit.
3. Între timp, se rade ciocolata pe răzătoare şi se pune într-o cratiţă cu uleiul de porumb, pe baie de aburi, amestecând uşor, până se topeşte şi se omogenizează.
4. Fisticul se zdrobeşte. Se scoate blatul din cuptor, se lasă câteva minute să se răcească, apoi se glazurează cu ciocolata şi se ornează cu fistic. Se dă apoi la rece câteva ore.