Costiţe de porc la grătar

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg costiţe de porc
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • boia iute şi dulce
  • cimbru
  • piper alb, roşu şi negru măcinat
  • 1-2 crengute rozmarin
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 dovlecei
  • 2 mere
  • 2 ardei
  • 500 g porumb pentru copt

Mod De Preparare

  1. Costiţele de porc se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia iute şi dulce, se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se stropesc cu vin. Se lasă la macerat aproximativ 40 de minute, timp în care se încinge grătarul.
  2. Separat, se curăţă dovleceii, ardeii, merele şi se lasă să se scurgă în sită. Porumbul se condimentează cu sare şi se pune pe grătarul încins să se rumenească.
  3. Se iau costiţele din sucul de condimente şi se aşază pe grătar împreună cu legumele şi se lasă să se rumenească.
  4. După ce s-au rumenit bine costiţele, se iau de pe grătar şi se acoperă cu legumele coapte. Se servesc calde, cu legume şi cu salată verde.